×

These contents are offered by Image only to publishers and journalists.
If you have the access credentials, please login.
Otherwise, in order to receive your personal credentials to access our News Seeds we invite you to please send an email to press@image-web.org indicating: name and surname, email address, country, magazine.

ATELIER PAUL LAURENDEAU / AMPHITHEATRE COGECO (2017)

The new amphitheater designed by architect Paul Laurendeau in Trois-Rivières, Quebec, reflects itself in the waters of the St. Lawrence river, creating drama, surprise and contrast, immediately becoming an urban landmark. The building gives shape to a receptive place for performance arts under a sharp 7,200 square meter rectangular roof, 26 meters tall, that shelters up to 3,500 fixed seats, the remaining 5,200 seats being on the grass. Indoor and outdoor spaces blend and give a new identity to the site, formerly occupied by a paper mill. The name of the city appears in 6-meter high, cross laminated timber panels, and sits along the coastline in front of the amphitheater, like a giant sign reminiscent of ship containers moving along the seaway.


You don't have the permission to download the photos in HD quality.
To obtain the right permission please send an email to press@image-web.org indicating: name and surname, email address, country, magazine.